19th Ave New York, NY 95822, USA

Persoanele cu depresie se confruntă, de asemenea, cu anxietate

Persoanele cu depresie se confruntă, de asemenea, cu anxietate

Cel mai bun moment pentru a lua magneziu

Există cel mai bun moment al zilei pentru a lua magneziu? Majoritatea experților spun că nu. Cel mai important este că puteți găsi un program care să vă convină. Unii spun că consumul de magneziu pe timp de noapte îi ajută să doarmă și să se relaxeze de ziua; cu toate acestea, nu există dovezi concludente care să susțină acest lucru.

Trebuie să luați magneziu cu alimente? Nu, magneziul se va absorbi pe stomacul gol, dar persoanele care suferă de efecte secundare gastrointestinale ar putea dori să-l ia cu alimente.

Cine nu ar trebui să ia suplimente de magneziu?

Persoanele cu afecțiuni subiacente, cum ar fi boli de inimă, tulburări gastro-intestinale, diabet și leziuni renale, ar trebui să discute cu furnizorii lor de asistență medicală înainte de a lua magneziu.

Deși este important să luați o formă de magneziu care este bine absorbită de corpul dumneavoastră, tipul de magneziu nu pare să afecteze cât de mult rămâne în organism. Ceea ce este mai esențial este dacă aveți vreo tulburare de sănătate subiacentă care vă afectează capacitatea corpului de a absorbi, utiliza și elibera magneziu.

FAQ

Ce se întâmplă dacă iei magneziu prea mult timp?

Depinde de cât de mult magneziu iei și dacă ai o deficiență de magneziu. Reacțiile adverse frecvente pot include tulburări gastro-intestinale, cum ar fi diareea. Cel mai bine este să consultați un furnizor de asistență medicală înainte de a lua un supliment zilnic de magneziu pentru o perioadă lungă de timp. Ei pot face un test de sânge pentru a verifica nivelul de magneziu pentru a determina dacă suplimentarea continuă poate fi benefică pentru tine.

Care este cel mai rapid mod de a introduce magneziu în organism?

Cea mai rapidă modalitate de a introduce magneziu în organism este luarea unei forme mai ușor biodisponibile, cum ar fi malatul de magneziu sau citratul de magneziu. Rețineți, totuși, că citratul de magneziu poate provoca tulburări gastro-intestinale sau diaree la unii oameni. Citratul de magneziu este un ingredient activ în diverse produse laxative fără prescripție medicală.

Există efecte secundare de la administrarea de magneziu?

Deși mai puțin frecvente, unii oameni experimentează reacții adverse gastrointestinale, cum ar fi greață, diaree și crampe abdominale. Persoanele cu afecțiuni de bază, în special boli de rinichi, pot avea mai multe șanse de a experimenta efecte adverse de la suplimentele de magneziu și ar trebui să consulte mai întâi un furnizor de asistență medicală.

Neurotransmițătorii sau mesagerii chimici din creierul tău ajută la controlul funcțiilor nesfârșite din organism. Când acești neurotransmițători sunt dezechilibrati, se pot dezvolta afecțiuni medicale precum boala Parkinson și tulburarea depresivă majoră. Anumite medicamente pot fi folosite pentru a ajuta la gestionarea simptomelor acestor tulburări lucrând cu chimia creierului lor. Unul dintre aceste medicamente este Selegilina.

Recomandări cheie:

  • Nivelurile de dopamină din creier influențează boala Parkinson și tulburarea depresivă majoră.
  • Medicamentul selegilina face ca dopamina să fie mai ușor disponibilă în creier, făcând-o utilă pentru tratarea acestor afecțiuni.
  • Selegilina vine cu efecte secundare și contraindicații potențial periculoase, așa că este important să fiți informat atunci când luați acest medicament.

Ce este selegilina?

Selegilina este un inhibitor MAO-B utilizat pentru tratarea simptomelor bolii Parkinson și a depresiei. Se vinde și sub numele de „deprenyl”. Deși selegilina poate fi incredibil de utilă în tratarea acestor afecțiuni, aceasta vine cu destul de multe contraindicații, precauții și potențiale efecte secundare.

Educarea vă oferă instrumentele pentru a vorbi cu furnizorul dumneavoastră despre medicamente și pentru a pune întrebări atunci când este necesar.

Cum funcționează selegilina?

Inhibitorii MAO-B imită o enzimă din organism care descompune substanțele neurochimice, mai precis făcând dopamina mai ușor disponibilă în creier.

Dopamina este un mesager chimic din creier care acționează și ca un hormon. Unul dintre rolurile sale principale este reglarea sistemului de recompense al creierului, dar este și esențial pentru:

  • Învățare și atenție.
  • Dispoziție și memorie.
  • Circulaţie.
  • Comportament.
  • Excitare și somn.
  • Cunoașterea.

Selegilina poate trata depresia?

Da, selegilina este aprobată de FDA ca tratament pentru tulburarea depresivă majoră (MDD). Deoarece dopamina joacă un rol imens în cogniție și sănătatea creierului, are sens ca selegilina să poată fi folosită ca tratament pentru depresie. Persoanele cu depresie se confruntă, de asemenea, cu anxietate. Selegilina poate ajuta, de asemenea, la gestionarea simptomelor de anxietate.

Când căutați tratament pentru depresie, este de înțeles să doriți un medicament care să funcționeze cât mai repede posibil. Selegilina poate dura până la câteva săptămâni pentru a fi eficientă, dar este posibil să observați diferențe în câteva zile de la începerea tratamentului.

Selegilina și boala Parkinson

În timp ce mulți asociază dopamina cu depresia, aceasta joacă, de asemenea, un rol important în boala Parkinson. Deoarece selegilina crește nivelul de dopamină, este, de asemenea, utilizată pentru a ajuta la gestionarea simptomelor bolii Parkinson, inclusiv tremor.

Un tratament comun pentru persoanele cu boala Parkinson este o combinație de levodopa și carbidopa. Adăugarea de selegilină poate ajuta la optimizarea utilizării acestor două medicamente pentru:

  • Controlați mai mult simptomele Parkinson.
  • Prelungiți efectele pozitive între doze.
  • Reduceți doza totală de medicamente.

Deși selegilina poate ajuta la gestionarea simptomelor Parkinson, nu vindecă boala.

Interacțiuni ale selegilinei cu alte medicamente

Selegilina poate avea interacțiuni cu alte medicamente atât fără prescripție medicală (OTC), cât și cu cele eliberate pe bază de rețetă, inclusiv cu următoarele:

https://alkotox-official.top/ro/

Nume generic Nume de marcă
Propoxifen Darvon
Dextrometorfan Robitussin
Metadonă Dolophine
Meperidină Demerol
Alte medicamente care conțin selegilină Emsam, Zelapar, Eldepryl

De asemenea, poate avea contraindicații cu alte medicamente utilizate pentru depresie și anxietate, inclusiv fluoxetină (Prozac) și inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, cum ar fi citalopram (Celexa). Asigurați-vă că spuneți furnizorului dumneavoastră despre orice alte medicamente, suplimente sau vitamine pe care le luați.

Contraindicații ale selegilinei

Anumite afecțiuni de bază pot crește riscul de a experimenta reacții adverse atunci când luați selegilină. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele:

  • Boală hepatică sau renală.
  • Fenilcetonurie (PKU).
  • Sunteți însărcinată sau intenționați să rămâneți gravidă.
  • 65 de ani sau mai mult.
  • Tensiune arterială crescută.

Instrucțiuni alimentare cu selegiline

Persoanele care primesc o doză de 10 mg sau mai puțin de selegilină nu au restricții cu privire la ceea ce pot sau nu pot mânca. Pentru doze mai mari decât aceasta, există posibilitatea unor interacțiuni periculoase cu anumite alimente.

Alimente pe care ar trebui să le evitați când luați selegilină

Dacă utilizați selegilină, ar trebui să vă abțineți de la a consuma următoarele:

  • Bauturi alcoolice.
  • Vin fără alcool sau cu alcool redus și bere.
  • Alimente care conțin o cantitate mare de tiramină, inclusiv (cârnati fermentați, păstăi de fasole, brânzeturi, carne de pasăre și pește).
  • Cantități mari de cofeină.

Puteți cere medicului dumneavoastră o listă completă de alimente care pot fi contraindicate în timp ce luați selegilină. Deși nu este un aliment specific de evitat dacă luați tableta de dizolvare, nu trebuie să mâncați sau să beți timp de 5 minute înainte și după administrarea medicamentului.

Alimente pe care le puteți mânca în timp ce utilizați selegilină

Alte alimente pot crește tensiunea arterială la niveluri periculoase, un potențial efect secundar al administrarii de selegilină. Este posibil să puteți mânca aceste alimente, dar cu precauție:

  • Produse din soia, inclusiv iaurt și lapte.
  • Orice legume, cu excepția fasolei.
  • Anumite cărnuri.

Doza de selegilină

Există două moduri principale de a lua selegilină – o tabletă sau o capsulă de dizolvare, ambele administrate oral. Doza inițială a comprimatului oral dezintegrat zilnic este de 1,25 mg, în timp ce doza maximă zilnică este de 10 mg.

Tableta se ia de obicei o dată pe zi, fără alimente sau apă, în timp ce capsula se ia cu micul dejun și prânzul, de două ori pe zi. Pentru persoanele care iau comprimatul de dizolvare, medicul dumneavoastră vă poate începe cu o doză mai mică înainte de a o mări la 6 săptămâni.

Selegilina poate fi administrată și transdermic cu un plasture care se aplică pe piele. Această metodă poate fi mai eficientă pentru tratarea simptomelor depresiei decât alternativele orale.

Este important să nu vă schimbați doza fără supravegherea medicului dumneavoastră. Luați legătura cu furnizorul dumneavoastră dacă aveți reacții adverse. Dacă se întâmplă să omiteți o doză, luați-o imediat ce vă amintiți, cu excepția cazului în care este aproape timpul pentru următoarea doză, atunci puteți sări peste cea uitată și să treceți la următoarea doză. Evitați să compensați doza omisă luând una dublă.

Efecte secundare ale selegilinei

Unele efecte secundare comune ale administrarii de selegiline includ următoarele:

  • Dureri de stomac.
  • Amețeli, mai ales când te ridici prea repede.
  • Amețeli.
  • Erupție cutanată sau pete violete pe piele.
  • Dificultate la inghitire.
  • Leșin.
  • Constipație sau diaree.
  • Arsuri la stomac.
  • Vise neobișnuite.
  • Greaţă.

Aceste reacții adverse tind să fie mai frecvente atunci când te ridici după culcare. Puteți evita unele dintre aceste reacții adverse ridicându-vă încet și luându-vă câteva minute pentru a vă odihni picioarele pe podea înainte de a vă ridica.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă oricare dintre aceste simptome persistă sau dacă aveți orice reacții adverse grave, inclusiv următoarele:

  • Greu de controlat, mișcări neobișnuite
  • Halucinații
  • Greață și vărsături severe și bruște
  • Gât dureros sau înțepenit
  • Dureri de cap severe
  • Schimbări neobișnuite de comportament, cum ar fi impulsurile sexuale sau impulsurile neobișnuite
  • Confuzie
  • O creștere bruscă a hipertensiunii arteriale
  • Dureri în piept

Persoanele care iau selegilină pentru boala Parkinson pot prezenta, de asemenea, reacții adverse, cum ar fi transpirație, înțepături musculare și febră atunci când ies de la medicament.

Începerea unui nou medicament sau schimbarea celui pe care îl utilizați în prezent poate aduce tot felul de întrebări și preocupări. Deși există anumite efecte secundare potențiale și contraindicații de care trebuie să fiți conștienți atunci când luați selegilină, aceasta poate schimba viața persoanelor cu depresie și boala Parkinson. Puteți ajuta la înlăturarea oricărei confuzii notând o listă de întrebări pe care să le aduceți furnizorului dumneavoastră de asistență medicală.

Igiena vaginală adecvată este esențială, deoarece poate preveni și reduce șansele de infecție.

Contents